Kaéndahan Museum Séni Rupa dan Keramik Anu Jembar Pangaweruh

Museum Seni Rupa jeung keramik (indonesiakaya.com)

Wasunda – Gedong ieu aya di Jalan Pos Kota No. 2, Jakarta Barat. Baheulana dipaké ku pamaréntahan Belanda sabagé kantor Lembaga Peradilan Tertinggi Belanda. Nalika Jepang nguasai Indonésia, gedomg ieu pernah dipaké sabagé tempat linggih tentara Jepang. Fungsi gedong ieu tuluy diganti di taun 1967. Harita, pamaréntah DKI Jakarta ngamangpaatkeunna sabagé kantor Walikota Jakarta Barat.

Sapuluh taun ti harita, tepatna kaping 20 Agustus, Présidén Soeharto ngalihkeun fungsi kantor Walikota Jakarta Barat éta jadi Gedung Balai Seni Rupa. Dina taun 1977, Gubernur Jakarta Ali Sadikin ngaresmikeun tempat anu sarua jadi Museum Keramik. Terakhir, gedong ieu difungsikeun sabagé Museum Seni Rupa dan Keramik.

Museum Seni Rupa dan Keramik neundeun sababaraha
koléksi mangrupa lukisan, skétsa, grafis, patung, nepi keramik. Anu menarik, museum ieu ogé neundeun avant garde ti sababaraha maéstro peukis Indonésia, sapertos Raden Saléh jeung Affandi.

Salian neundeun sababaraha lukisan karya maéstro lukis Indonésia, Museum Seni Rupa dan Keramik oge neundeun koléksi keramik unggulan, boh keramik lokal atawa keramik asing. Keramik asing anu jadi koléksi museum ieu nyaéta keramik Cina titinggal Dinasti Ming jeung Ching. Salian éta aya ogé koléksi keramik titinggal Kerajaan Majapahit.

Fasilitas anu disadiakeun di museum ieu aya studio gerabah, Museum Kontemporér Jakarta, ruang instalasi seni, nepi aula serba guna. Dina waktu-waktu tertentu, Museum Seni Rupa dan Keramik ogé ngayakeun rupa-rupa acara, sapertos lomba ngalukis kanggé murangkalih, paméran, jeung diskusi ngeunaan dunya seni rupa dan keramik.

Museum Seni Rupa dan Keramik dibuka kanggé umum, unggal dinten ti tabuh 09.00 nepi 03.00 sonten, iwal ti Senén jeung poé libur nasional. Pangaos tikétna ogé kawilang terjangkau.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *