Tilu Cara Nyegah Kakurangan Vitamin D

Ilustrasi vitamin D (ANTARA/Shutterstock/Iryna Imago)

Wasunda – Vitamin D bakal ningketkeun résiko panyakit atawa kondisi kaséhatan tertentu sapertos gangguan autoimun, diabétes, panyakit kardiovaskular jeung kanker, sarta komplikasi pakait kahamilan, ceuk dokter umum lulusan Univérsitas Indonésia, dr Adam Prabata.

Kandidat PhD ilmu kedokteran Univérsitas Kobé éta ogé medarkeun yén murangkalih anu ngonsumsi ASI ku vitamin D anu henteu memadai ogé miboga résiko beunang rakhitis.

Anjeuna nyebutkeun aya tilu hal anu bisa dilakukeun guna nyegah terjadina kakurangan vitamin D. Kahiji nyaéta ngalakukeun pengecekan kadar vitamin D sacara berkala.

Pamariksaan rutin unggal genep sasih sakali bisa dilakukeun kanggé apal jumlah vitamin D dina awak, di mana normalna nyaéta 25-80 ng/mL.

“Lobakeun ogé kagiatan di rohangan tur ngonsumsi dahareun ku kandungan vitamin D sapertos lauk salmon, tuna, ati sapi, jeung suung,” ceuk dr. Adam.

Ngalobakeun kagiatan di luar rohangan sapertos olahraga, bisa ngabantuan awak meunangkeun paparan sinar UV-B ti panonpoé, di mana dipiharep kulit anu diinduksi ku sinar ieu bisa ngaproduksi vitamin D.

Hal katilu anu bisa dilakukeun nyaéta ngonsumsi suplemén pikeun mastikeun dahareun anu dikonsumsi bisa minuhan 20 persen kabutuhan vitamin D dina awak.

Numutkeun dr. Adam, moyan hungkul henteu cukup pikeun minuhan 80 persén sésa kadar vitamin D anu dibutuhkeun sapopoé sacara optimal.

Vitamin D3 leuwih dipikaresep sabagé suplemén dibandingkeun D2, sabab leuwih lila bertahan dina getih, sarta mampu ningketkeun kadar vitamin D tur ngajadikeunna wentuk aktif kanggé sababaraha aksi penting pikeun sél-sél awak.

Samentara éta, ku sifat anti-inflamasi jeung imunorégulasin anu dipiboga, vitamin D gunana kanggé aktivasi pertahanan sistem kekebalan awak, sahingga miboga peran penting dina pencegahan kana inféksi, panyakit, jeung gangguan pakait kekebalan awak.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *