Tilu Oléh-oléh Khas Cirebon nu Wajib Salira Cobian

Wasunda – Nalika salira nganjang ka Cirebon, anu wajib dibawa balik ka lembur biasana nyaéta oleh-oleh khas anu aya di ditu. Aya sababaraha oléh-oléh khas Cirebon anu tiasa salira pésér keur kulawarga di bumi, di antarana nyaéta:

1.Tarasi Udang
Cirebon mangrupakeun daérah penghasil udang anu produktif. Di dieu udang lain sakur dijual atahan. Udang di Cirebon biasana diolah deui jadi bahan lianna, boh éta dahareun atawa bumbu masak. Salah sahiji olahan udang anu katelah di Cirebon nyaéta Tarasi Udang.

Olahan udang ieu 100 persén dijieun tina udang rebon pilihan. Jadi, salian rasana anu raos, kualitasna ogé pasti bakal kajamin. Geus loba tempat anu ngical oleh-oleh mangrupa tarasi udang ieu. Di Cirebon, oléh-oléh ieu dijual ti harga 5 nepi 50 rébu rupiah.

  1. Emping Bumbu
    Lamun salira hayang mawa emping anu henteu biasa, Emping Bumbu jadi pilihanna. Saluyu jeung ngarana, olahan emping ieu dibéré bumbu khusus.

Emping bumbu miboga sajumlah varian rasa. Aya rasa amis, asin, nepi rasa rumput laut jeung udang. Unggal bungkusna, emping bumbu dibanderol ku harga 20 nepi 50 rébu rupiah.

  1. Kurupuk Lambak
    Salian kurupuk melarat, Cirebon miboga Kuruouk Lambak. Kurupuk ieu dijieunna tina kulit munding. Kurupuk lambak ieu biasana sok dituang jeung opor hayam.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *