Langkah 3×3 Ala Gugus Tugas Nasional Kanggo Barudak Alit – Wasunda

Panularan Covid-19 teu mandang kelompok umur. Barudak alit mangrupakeun salah sahiji kelompok umur nu rentan dina kapaparna panyakit nu disababkeun virus Covid-19. Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak sareng Unicef Indonésia gaduh langkah 3×3 kanggo ngajaga barudak di Indonésia.

Duta Adaptasi Kebiasaan Baru Dokter Reisa Broto Asmoro nyarios, barudak nyaéta masa depan kanggo bangsa urang. Anjeunna gé mastikeun yén budak bangsa ieu nyaéta generasi nu dijaga salami pandemi.

DOkter Reisa ogéngadugikeun langkah 3×3 kanggo ngajaga barudak ti pandemic Covid-19. Langkah mimiti nyaéta dukung kulawargi minuhan kabutuhan gizi barudak. Sosialisasikeun panduan ogé sadiakeun saranan layanan gizi ésénsial lanjut kanggo rumaja, wanoja yuswa subur, ibu hamil sareng menyusui, sareng balita.

Dokter Reisa pun menyampaikan langkah 3 x 3 untuk perlindungan anak dari pandemi COVID-19. Langkah pertama yakni dukung keluarga memenuhi kebutuhan gizi anak. Sosialisasikan panduan dan sediakan sarana pelayanan gizi esensial berkelanjutan untuk remaja, perempuan usia subur, ibu hamil dan menyusui, dan balita.

Kadua, dukung supados barudak angger diajar. Anjeunna ngajelaskeun, luaskeun pilihan métode diajar di bumi supados aya ogé métode  nu minim atawa tanpa téknologi, jaga cara diajar ogé partsipasi murid liwat platform daring.

“Mayunkeun prinsip “sakedik tapi berkualitas’ myaéta ku fokus ngajarkeun katerampulan ogé pengetahuan paling ésénsial dina situasi dinu batesan sumber daya, ogé oasihan guru dukungan sareng bimbingan kakait diajar jarak jauh,” saurna, dikutip ti situs resmi Gugus Tugas Nasional (24/7/2020)

Katilu, jaga barudak ti kekerasan, éksploitasi, ogé palécehan. Panjagaan ieu tujuanna kanggo masih dukungan kaséhatan jiwa sareng psikososial ka barudak nu rentan.

“Rumuskeun stratégi kanggo ngajawab risiko kekerasan nu basisna gender ogé kekerasan ka barudak, kalebet ka pamétaan layanan, panyadiaan panduan rujukan, ngaluaskeun mékanisme laporan sareng réspons,” saurna.

Dina danget ieu, anjeunna gé ngadugikeun aya 3 hal barudak méh kahindar ti Covid-19. Mimiti, ngajaga jarak aman, kirang langkung 1 dugi 2 méter. Kadua, ngajarkeun barudak kanggo nganggé masker nu ;eres ogé ngabiasakeun wajib nganggo masker pami di ruang publik. Katilu, sering-sering kanggo nyontohan barudak kanggo ngawasuh panangan nganggo sabun.