Kementrian Luar Negeri Muka Lamaran, Ieu Syarat-Syaratna! – Wasunda

Foto: kemlu.go.id

Kementrian Luar Negeri (Kemlu) masih kasempatan kanggo anak bangsa nu yuswana 22 taun dugi ka 45 taun kanggo dipidamel, ogé tugas pikeun janten pagawé di perwakilan Republik Indonésia di luar negeri.

Période pendaftaran dikawitan ti kaping 1 dugi 31 Agustus 2020. Prosés seléksi Panarimaan Calon Pagawé Satempat ti sababaraha tahap diantawisna aya seléksi administrasi, ujian tulis sareng bahasa asing, ujian wawancara, ujian psikologis sarta wawancara sareng user atau perwakilan RI.

Pagawé satempat nu kapilih bakal ditugaskeun di sababaraha fungsi nu aya di Perwakilan Républik Indonésia di luar negeri nu di antawisna fungsi politik, fungsi ékonomi, fungsi protokol sareng konsulér, fungsi panerangan, sosial sareng budaya, sareng fungsi administrasi.

Dumasar ti situs infopublik.id, ieu sababaraha syarat umum kanggo aranjeun nu badé ngalamar di Kemlu:

  • Warga Negara Indonésia
  • Dina kaping 1 Séptémber 2020 yuswa sangora-ngorana 22 taun 0 sasih 0 dinten sareng maksimal 45 taun 0 sasih 0 dinten.
  • Setia sareng taat ka Pancasila, UU 1945, Negara Kesatuan ogé Pamaréntah Républik Indonésia.
  • Can pernah dieureunkeun sacara hormat dina paménta nyalira atau teu sacara hormat salaku jadi PNS, prajurit TNI atau anggota Kapulisian RI, atawa dieureunkeun sacara teu hormat salaku jadi pagawé swasta satempat sareng pagawé swasta.
  • Teu nuju aya di posisi salaku calon PNS atawa PNS
  • Teu janten anggota atawa pangurus partai politik atawa kalibat politik praktis
  • Gaduh latar belakang pendidikan sasuai sareng persyaratan.
  • Gaduh kaahlian sareng katerampilan kanggo bidang tugas nu diperlukeun.
  • Tiasa basa Inggris sareg atawa basa asing sanésna sacara dominan.
  • Séhat Jasmani sareng rohani sarta bébas narkotika sareng obat-obatan terlarang atawa sajenisna nu dinyatakeun ku surat katerangan dokter.
  • Berkelakuan ogé can pernah kalibat tindak pidana, boh di wilayah RI boh nagara laun nu dinyatakeun ku surat katerangan ti pejabat berwenang.
  • Lulus seléksi

Ku kituna persyaratan administrasi palamar diantawisna gaduh ijazah minimal D3 jurusan atawa bidang Hubungan Internasional, politik, administrasi, kajian wilayah, komunikasi, sastra, hukum, ékonomi, studi pembangunan, manajemén, akuntansi, bisnis, keuangan, pariwisata, kesenian, téknik informatika, sistem informasi, komputer, téknik éléktro, sareng sekretaris.