Kadinkes Kota Bogor: Rumah Tangga Tiasa Janten Kluster Anyar Corona – Wasunda

foto : antaranews

Bogor- Pupuhu Dinas Kasehatan Kota Bogor Sri Nowo Retno nguningakeun yèn rumah tangga tiasa janten kluster anyar sumberna Covid- 19 atanapi Corona, kukituna warga Bogor di èmutan deui sangkan supados ati- ati sareng jujur ka patugas medis utamina kanggè nu gaduh Riwayat perjalanan ka daèrah nu lian.

“ Kasus hiji kaluarga di Kota Bogor dikonfirmasi positive Covid- 19 atanapi Corona kedah janten pembelajaran kanggè warga Kota Bogor,” Sanggem Sri Nowo Retno dina ANTARA di Kota Bogor.

Dumasar ANTARA Minggu, (25/7/2020), Retno atanapi Sri Nowo Retno nguningakeun yèn ka sakumna warga Kota Bogor kedah tetep nerapkeun protokol kasèhatan kucara nu ketat sareng kedah leres tur jujur ka patugas medis upami ngaraos teu damang.

“sabab sa jalmi dina hiji kaluarga nu gaduh Riwayat perjalanan ka daèrah nu lian, sareng saupamina teu damang tiasa gaduh potènsi nularkeun Covid- 19 atanapi Corona di keluargana. Sumebarna Covid- 19 atanapi Corona di kaluarga tiasa ngakibatkeu kluster anayar,” Sanggemna.

Retno ogè nyebatkeun yèn unggal jalmi di Kota Bogor kedah jujur ka patugas medis upami ngagaduhan kontak erat sareng pasien kasus positif Covid- 19.

Aya hiji kaluarga warga Kacamatan Bogor Barat, Kota Bogor, nu dikonfirmasi positif Covid- 19, sanggem retno, Dinas Kasèhatan Kota Bogir tos ngalakukeun penelusuran, boh di bumi, tatangga sakitaran bumi, sarta di fasilitas kasèhatan nu kantos di kontak. “Di lokasi èta ogè atos di semprot disinfektan,” Sanggemna.

Retno dina ANTARA nyebatkeun yèn, Dinas Kasèhatan ogè ngalaksanakeun test usap (swab) ka 95 jalmi ti hasil panalusuran. Tina jumlah èta, 39 jalmi tos kaluar hasil tes na sarta 56 nu sanèsna masih kènèh ngantosan hasilna.

“Tina 39 jalmi, dalapan jalmi diantawisna dikonfirmasi positif, nyaèta lima jalmi anggota kaluarga, sareng tilu jalmi laina nu gaduh kontak erat,” Sanggemna.

Retno negeskeun yèn jalmi-jalmi nu d konfirmasi positif sadayana atos di isolasi di Rumah sakit, “ Ieu salah sawios cara kanggè mutuskeun mata rantai sumberna Covid-19 atanapi Corona,”.Sanggem Retno.

Dina kasempatan èta, retno ogè nguningakeun yèn warga Kota Bogor nu gaduh Riwayat perjalanan keluarga ka luar kota, kedah ngalakukeun isolasi mandiri. “Upami berobat, kedah nyaris sajujur-jujurna ngenaan Riwayat perjalanan luar kota atanapi Riwayat kontak sareng nu teu damang nu diduga Covid 19. Minggu, (26/7/2020).