Jabar Nuturkeun Warna Zona nu Tos Ditangtoskeun ku Gugus Tugas Pusat – Wasunda

Foto: Pemprov Jabar

Gugus Tugas Penanggulangan Covid-19 Jawa Barat, bakal ngarubah lima warna zona dina nga-leveling atawa nangtukeun level kawaspadaan pandemi Covid-19 di Jawa Barat jadi opat warna, dumasar sareng zona warna dina kategori risiko nu salila ieu diterapkeun ku Gugus Tugas Percepatan Penaganan Covid-19 pusat.

Dumasar ti situs resmi Pemprov Jabar. Ketua Gugus Tugas Percepatan Penanggulangan Covid-19 Jawa Barat nu ogé janten Gubernur Jawa Barat, Mochamad Ridwan Kamil nyarios di dua minggu ieu bakal aya sababaraha warna zona nu digentos.

“Nu tadina urang hideung, beureum, konéng, biru, sareng héjo bakal ngagéser atawa ditranslasi janten beureum, oranye, konéng, sareng héjo,” saur Kang Emil nu dikutip sareng disunting kana basa Sunda ti situs resmi Pemprov Jabar (14/7/2020).

“Yang tadinya kita hitam, merah, kuning, biru, dan hijau akan bergeser atau ditranslasi menjadi merah, oranye, kuning, dan hijau,” tutur Kang Emil, kepada wartawan di Markas Kodam III/Siliwangi, Kota Bandung, Senin (13/07/20).

Kang Emil gé nyarios yén salula dua dinten terakhir laporan kasus COvid-19 tos balik deui dihandap 100 kasus per dinten sanaos saacanna janten anomalo ti klaster pendidikan kenegaraan ngalonjak di Kota Bandung.

“Dua dinten terakhir laporan tos dihandap 100 kasus deui nu jadi pola nu tos kami pahami. Nu jadina lonjakan (ti klaster institusi pendidikan kenegaraan) éta émang anomali atawa spike nu tos ku urang liwatan,” saurna.

Anjeunna gé ngajelaskeun, Kabar mampu ngajaga positivity rate dihandap 5%. Nu hartosna, di unggal 100 tés swab, urang Jabar mung 4 urang nu positif. Ieu salah sahiji langkah nu saleresna tiasa diaprésiasi ku arurang margi arurang nu janten msyarakat Jawa Barat tiasa ngajaga diri ti panyebaran Covid-19 ieu.

“Jabar mampu ngajaga positivity rate dihandap 5% ieu ngarujuk ti pangetésan metode  Polymare Chain Reaction (PCR) ky Gugus Tugas Jabar nu dugi ayeuna nepi ka 88 rébu pangetésan. Tos mangminggu-minggu unggal dilaksanakeun tes PCR nu total na 88 rébu, positivity rate aya di 4,23 persén. Hartosna, ti unggal 100 tés swab, urang Jabar mung kurang leuwih 4 urang nu postif,” saurna.