Dikuatkeunna Kalistrikan Jawa Barat Sareng Ambon ku PLN – Wasunda

Foto: jabarprov.go.id

PLN atos ngoperasikeun Gardu Induk (GI) Wayame nu kapasitasna 2 x 30 Mega Volt Ampere (MVA). Operasina ieu GI Wayame téh kanggo ningkatkeun mutu sareng keandalan pasokan listrik di Ambon.

“GI Wayame nuplai 4 feeder utama sacara kontinyu ku total beban dugi ka 8 MW atau 12 persén to total beban puncak Sistem Ambon,” saur General Manager PLN Unit Induk Wilayah Maluku sareng Maluku Utara (UIW WMU) Romantika Dwi Juni dina siaran pers Humas PLN (19/7/2020).

Romantika ogé nambahkeun yén ku ayana operasi GI Wayame ieu janten kualitas tegangan tenaga listrik nu dikirim ka pelanggan tiasa ditingkatkeun. Dimana sareng jarang Pembangkit nu jauh matak dibutuhkeun Gardu Induk kanggo ngajaga kualitas tegangan nu dikirimkeun ka Pelanggan.

“Proses Manuver beban beuki gampang margi ayana panambahan Gardu Induk nu fungsina kanggo feeder utama kanggo nyalurkeun  beban ka pelanggan,” saurna.

“Proses Manuver beban semakin mudah dikarenakan adanya penambahan Gardu Induk yang berfungsi sebagai feeder utama untuk menyalurkan beban ke pelanggan,” tambahnya.

Salian berhasil ngoperasikeun GI Wayame di Ambon, PLN ogé berhasil masihkeun tegangan pertama (energize) dinu diameter 5 sareng 6 Gardu Induk Tegangan Ekstra Tinggi (GITET) 500 kiloVolt (kV) Mandirancan Extension nu lokasina di Kabbupatén Kuningan, Jawa Barat.

GITET 500 kV Mandirancan Extension mangrupakeun salah sahiji Proyék Stratégis Nasional (PSN) nu gaduh peranan penting dina nyalurkeun daya listrik ti arah PLTU Tanjung Jati sareng PLTU Batang ka arah Indramayu sareng Bandung Selatan, kalebet Ujungberung. GITET ieu diharepkeun tiasa ningkatkeun keandalan listrik di system Jawa Bali.

“Kami bersyukur liwat sinergi rekan-rekan UIP JBT II khususna UPP JJBT 2, diameter 5 sareng 6 GITET tiasa réngsé pas dina waktos nu tos ditangtukeun sareng tos berhasil dialirkeun listrik,” saur General Manager Unit Induk Pembangunan Jawa Bagian Tengah (JBT) II, Eko Priyantono Aviantoro.

Dina prosés proyék ieu, PLN merhatoskeun terus protokol kaséhatan di lingkungan proyé dina ngalakukeun pangecékan suhu tubuh saacan damel, panyadiaan alat pelingdung diri, masker, hand sanitizer atawa tempat wasuh panangan, sareng nyemprotkeun disinféktan lokasi kerja kendaraan, sareng pakakas.