Dedi Mulyadi Ngainisiasi Muka Pasawahan Anyar Mangrebu Hektar – Wasunda

Foto: Jabar.tribunnews.com

Kabupaten Purwakarta- Anggota DPR RI Dedi Mulyadi ngainisiasi dibukana lahan pasawahan sareng pakebonan anyar nu legana mangrebu-rebu hèktar di Kabupaten Purwakarta Jawa Barat.

Dumasar ANTARA pewarta M. Ali Khumaini (15/7/2020) nguningakeun yèn Dedi Mulyadi rencana bakal ngawangun pasawahan sareng pakebonan di Kabupaten Subang. Areal sawah bakal di cètak saluas 2000 hektar sareng di desain mangrupa tampak siring. Kuikituna bakal kaciri alus tur bisa jadi tempat wisata anyar nu kapayuna tiasa ngahasilkeun pendapatan kanggè masarakat. Dedi nambihkeun yèn tujuan dibukana areal pasawahan sareng pakebonan nyaèta kalawan ngantisipasi tina ancaman krisis pangan kusabab ayana pandemi COVID-19. 

“Di areal pasawahan èta oge kin bakal di pelak tatangkalan sareng ngadamel jalur kanggè sapèdah. Ieu bakal janten areal pertanian sakaligus tempat wisata anu menarik.” Sanggem Dedi dina ANTARA.

Wakil pupuhu Komis IV DPR ieu nguninangakeun yèn, konsèp wangunan areal pasawahan sareng pakebonan ieu janten kaintegrasi ogè kana sèktor pertanian sareng pariwisata.

Ku kituna areal sawah nu anyar bakal diwangun kawasan peternakan sareng sèntra kuliner. Kapayuna bakal tiasa ngagerakeun ekonomi karakyatan. Kemis, (16/7/2020).

Editor : Muhamad Hasanudin