News

Pileuleuyan “Hujan Bulan Juni” Wilujeng Kantun Sapardi Djoko Damono

Sapardi Djoko Damono (80) wafat di Rumah Sakit Eka Hospitas BSD, Tanggerang (19/07/2020) /foto (Gramedia) Sastrawan kahot Sapardi Djoko Damono…

Akhirna, Kasus Ieu Manggih Titik Ca’ang

Sumber ilustrasi: trubunnews.com Atos langkung ti samingon, kasus rajapati éditor Métro TV Yodi Prabowo henteu ngahasilkeun informasi nu pasti. Pihak kapulisian…

Lembur Tohaga Lodaya, Lembur Kawasan Bébas Covid-19!

Foto: Humas Kota Bandung Wakil Wali Kota Bandung, Yana Mulyana ngingetkeun warga kanggo tetep waspada dina panularan virus Covid-19. Komo…

Bonék Mania Moal Ngejat Jang Ngalawan Covid-19 di Surabaya!

Foto: liga-indonesia.id Jawa Timur ayeuna masih jadi kasus pangluhurna nu kapapar Covid-19 ieu di Indonésia. Total 18.308 kasus positif di…

Ningkatkeun Pamahaman Ngeunaan Covid-19 Liwat Stratégi Komunikasi Publik nu Éféktif

Foto : covid19.go.id Diréktorat Jénderal Pendidikan Tinggi ngagelar Wébinar Babarengan Diajar dina tema “Stratégi Komunikasi Publik nu Éféktif kanggo Intervénsi…

Tempat Wisata Jawa Barat Dibuka, Tilu Rumus Protokol Kasèhatan Wajib Diterapkeun

Foto: Humas Jabar Sèktor pariwisata di Jawa Barat ayeuna tos ngawitan dibuka. Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil nguningakeun dinaHarapanrakyat.com yèn aya tilu rumas pariwisata Jabar supadosaman beroperasi di mangsa AKB (Adaptasi Kebiasaan Baru). Kahiji, tina proses mesen tiket wisata kedah dilakukeun kucaraonline. Kadua kedah tiasa ngajagi kaamanan boh dina kandaraanatanapi salami di tempat wisata. Katilu ngajaga disiplinwisatawan kucara ngalarapkeun protokol kasehatan, kedahngangge masker, ngajagi jarak aman sareng wisatawan nu sanès, teras kedah sering ngawasuh panangan ngangge sabun atanapihandsintezer. “ Upami tilu rumus ieu diterapkeun di sagala jenis wisata di Jabar tangtos tempat wisata bakal tiasa dibuka deui,” sanggemRidwan Kamil dina talkshow Indonesia Congres Managemet Teu tiasa disangkal, di lapangan sapertos pariwisata jabarmasalahna nyaèta teu sadaya masarakat disiplin kana protokolkasèhatan anu atos ditangtoskeun. Masih keneh seeur masarakatnu teu nganggè masker. Pemprov Jabar ayeuna siap kanggènerapkeun denda ka masarkat nu teu nganggè masker di tempatumum. Rencana na denda bakal diterapkeun dina tanggal 27 Juli 2020. “Ngawitan 27 Juli, denda Rp100 rèbu- Rp150 rèbu ditarpkeunka masarakat anu teu nganggè masker. Dgi dangeut ayeunamasarakat tos dipasihan sosialisasi, edukasi, sareng tos dicarèksaupamina teu nerapkeun protokol kasèhatan. Kukituna, kadisiplinan kedah ditingkatkeun kucara nerapkeun denda ka masarakat. Denda diterapkeun ka saha waè nu datang ka JawaBarat,” Sanggem Ridwan Kamil dina harapanrakyat.com. Sababaraha Langkah strategis tos di laksanakeun kanggè mukasareng masihan izin dibuka na tempat wisata.…

Gara-Gara Duit 400 Rèbu Salaki Ngajual Pamajikanana

Foto: Jabartribunnews.com Satuan Reserse Kriminal Polres Cianjur ngabongkar kasus salaki nu ngajual pamajikanana dina media online. Salaki na ngagunakeun salah sahiji…

Dikuatkeunna Kalistrikan Jawa Barat Sareng Ambon ku PLN

Foto: jabarprov.go.id PLN atos ngoperasikeun Gardu Induk (GI) Wayame nu kapasitasna 2 x 30 Mega Volt Ampere (MVA). Operasina ieu…

Saran Nelayan Kabupaten Subang ka Wakil Gubernur Jawa Barat

Foto: jabarprov.go.id Nelayan Kabupatén Subang narima bantuan sosial (bansos) ti Pémprov Jawa Barat (Jabar). Bantosan ieu disalurkeun simbolis ku Wakil…

Rapid Test Sanés Kanggo Kapentingan Diagnosa!

Foto: covid19.goid Sajalan sareng upaya pamaréntah kanggo ningkatkeun perlindungan ka masyarakat, pamaréntah Indonesia liwat Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19, ngahargaan…