Sejarah

Menyajikan berbagai informasi berupa peristiwa di masa lampau yang berada di daerah Jawa Barat.

Kawasan Situs Tambaksari #2

kebudayaan.kemdikbud.go.id Wasunda, Sejarah – Kawasan situs Tambaksari mangrupakeun hiji cekungan sédiméntasi nu dikenal ku sebutan Cekungan Cijolang. Sebutan ieu sabab ceuk Von Koeningswald…

Kawasan Situs Tambaksari #1

kebudayaan.kemdikbud.go.id Wasunda, Sejarah – Kawasan situs Tambaksari ngalingkup sabaabraha désa di Kecamatan Tambaksari jeung Kecamatan Rancah nu luasna sakitar 961,369 ha. Tambaksari ayana…

Sajarah Jeung Fungsi Gedung Sate #3

humas.jabarprov.go.id Wasunda , Sejarah – Dina ngawangun gedung ieu téh, ngalibatkeun 2.000 pagawé mu dimana 150 jalma diantarana téh mangrupakeun pengukir…

Sajarah Jeung Fungsi Gedung Sate #2

humas.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Ceuk salah sahiji tour guide Gedung Saté, simbol sate nu aya dina luhur gedung ieu téh…

Sajarah Jeung Fungsi Gedung Sate #1

humas.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Bandung nyaéta salah sahiji kota di Indonésia nu loba gedung nu khas jeung pinuh ku carita budaya, serta…

Subang Jeung Sagala Caritana Ngawangun Ciri Khas Nu Ékséntrik #3

situsbudaya.id Wasunda, Sejarah – Jalan cagak leuwih kasohor ku sebutan atawa istilah dina bahasa Sunda nyaéta jalan Nyagak nu hartina jalan nu…

Subang Jeung Sagala Caritana Ngawangun Ciri Khas Nu Ékséntrik #2

situsbudaya.id Wasunda, Sejarah – Salianti dikenal sabab bentukna khas, Tugu Nanas ieu miboga sejarah nu panjang nalika éra penjajahan. Saacan Indonésia merdéka,…

Subang Jeung Sagala Caritana Ngawangun Ciri Khas Nu Ékséntrik #1

situsbudaya.id Wasunda, Sejarah – Monumén biasana dijadikeun hiji simbol dina bukti sejarah atawa perlmbang keur hiji momen penting. Hampir di tiap kota…

Medar Sajarah Éndahna Garut

antaranews.com Wasunda, Sejarah – Sababaraha daérah di Tatar Sunda miboga sebutan khas keur masing-masing daérahna, salah sahijina Garut. Garut kasohor ku dodol…

Medar Toponimi Ngaran Daérah di Bandung

antaranews.com Wasunda, Sejarah – Toponimi mangrupakeun bidang ilmu dina linguistik nu ngabahas tentang asal usul ngaran tempat, wilayah atawa hiji bagéan di…