Sejarah

Menyajikan berbagai informasi berupa peristiwa di masa lampau yang berada di daerah Jawa Barat.

Diajar Kapamingpinan ka Tokoh Sajarah Sunda

Neng Etta/Shutterstock Wasunda, Sejarah – Tatar Sunda miboga loba tokoh nu bisa dijadikeun panutan dina laku lampah sarta kahirupan ayeuna.…

Ki Lapidin Robin Hood ti Tatar Sunda

kotasubang.com Wasunda, Budaya – Unggal wilayah di tatar Sunda boga dongéng rakyat nu jadi salah sahiji carita nu ngalegénda di…

Prasasti Pasir Muara

Prasasti pasir Muara / Disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Prasasti Pasir Muara, Kampung Pasir Muara, Désa Ciaruteun Kecamatan Bungbulang. Prasasti ieu…

Prasasti Tapak Gajah #2

Prasasti Tapak Gajah / disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Dina prasasti dikedalkeun yén gajah nu ngarana Airawata ieu nu mawa kamenangan…

Prasasti Tapak Gajah #1

Prasasti Tapak Gajah / disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Prasasti Tapak Gajah/Kebon Kopi aya di Désa Ciaruteun Ilir, Kecamatan Cibungbulang. Di…

Kawasan Situs Purwakalih

situs purwakalih / disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Aya salah sahiji situs sejarah di sisi Jalan Gintung, Désa Batu Tulis, Kecamatan…

Prasasti Pasir Koléangkak

prasasti Pasir Koleangkak / disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Prasasti Koléangkak aya di Kampung Pasir Gintung, Désa Parakanmuncang, Kecamatan Nanggung. Baheula…

Wisata Religi Jeung Sajarah Situs Jambansari

disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Di tengah kota Ciamis aya komplék makam nu dikenal ku ngaran Jambansari. Situs ieu mangrupakeun kompléks…

Oncom Bentuk Kréativitas Masyarakat Sunda

Sumber Foto ti Instagram @dtndy Wasunda, Sejarah – Cenah mah, harita basa jaman baheula hésépisan keur manggihan bahan baku dahareun.…

Situs Keramat Kuning Lakbok

disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah – Peninggalan sejarah nu séjénna aya di Keramat Kuning Lakbok di Désa Sukanegara, Kecamatan Lakbok. Didieu loba…