Kesenian

Menyajikan berbagai informasi macam-macam kesenian di daerah Jawa Barat.

Kasenian Barong Sunda

Sumber Foto ti Instagram @Putra_Siliwangi Wasunda, Kesenian – Jawa Barat ogé miboga kasenian barong, kasenian barong Sunda geus aya ti…

Wayang Bambu Kota Bogor Bagéan Tina Kasenian Wayang

Sumber Foto ti jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Kasenian wayang miboga sababaraha jenis, diantarana wayang golék, wayang kulit jeung aya ogé…

Kacapian Kasenian Pikeun Mapag Tamu Kahormatan

disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Seni kacapian mangrupakeun kasenian nu dina praktékna ngagunakeun kacapi salaku waditra utama. Aya sababaraha jenis kacapian,…

Pencak Silat Béla Diri Khas Tatar Sunda

Sumber Foto ti indonesia.go.id Wasunda, Kesenian – Pencak Silat geus kasebar ka sakabéh Nusantara ti nalika abad ka-7 jeung ieu…

Tari Ketuk Tilu Gaya Buahdua

Sumber Foto Youtube Seni Tari Ketuk Tilu Wasunda, Kesenian – Tari Ketuk Tilu gaya Buahdua Sumedang. Tari ketuk tilu mangrupakeun…

Kasenian Tembang Pajajaran

Sumber Foto ti dpmptsp.cianjurkab.go.id Wasunda, Kesenian – Di tempat kelahiranna, Cianjur sabenerna ngaran kasenian ieu téh nyaéta mamaos. Diaranan tembang…

Seni Helaran Munding Ki Bowang

Sumber Foto Instagram @Munding_ki_bowang Wasunda, Kesenian – Kasenian ieu mangrupakeun ti Dusun Banjawaru Désa Kawali. Kasenian ieu téh asalna tina…

Seni Ciawian Pidangan Mangsa Caang Bulan

Sumber Foto ti Sejarah Seni Ciawian Pager Ageung tasikmalaya Wasunda, Kesenian – Seni Ciawian salah sahiji seni Sunda Karawitan Tasikmalaya…

Aura Sakral Kasenian Ronggéng Gunung

Sumber Foto ti Antara News/Antara Foto Wasunda, Kesenian – Ronggéng Gunung mangrupakeun hiji kasenian tari nu tumbuh jeung berkembang di…

Dogdog Lojor Kasenian Banten Selatan Nu Ngandung NIlai Magis Jeung Sajarah

Sumber Foto ti dindikbud.bantenprov.go.id Wasunda, Kesenian – Dogdog Lojor mangrupakeun salah sahiji alat musik tradisional nu asalna ti daérah Banten…