Budaya

Menyajikan berbagai informasi tentang kebudayaan sunda.

Kacapian Kasenian Pikeun Mapag Tamu Kahormatan

Disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Seni kacapian mangrupakeun kasenian nu dina praktékna ngagunakeun kacapi salaku waditra utama. Aya sababaraha jenis kacapian, diantarana kacapi tembang,…

Ngabolang ka Sukabumi #3

sukabuminow.com Wasunda, Sejarah – Isuk-isuk sabada sarapan, Boros Kaso pamit ka pamajikanna. Salaku saurang kasatria, anjeunna teu bisa ngélak tina tanggungjawab keur miheulakeun…

Ngabolang ka Sukabumi #2

sukabuminow.com Wasunda, Sejarah – Masyarakat Cidolog jeung ogé masyarakat Pajampangan dina umumna, ngayakinan yén patung batu nu jangkungna tujuh meter mangrupakeun hasil parobahan…

Ngabolang ka Sukabumi #1

sukabuminow.com Wasunda, Sejarah – Kakayaan alam di Indonésia khususna di Jawa Barat moal lengkep mun euweuh Curug. Curug jadi salah sahiji kakayaan alam…

Sababaraha Olahan Mie di Tatar Sunda

cookpad/uli’s Kitchen Wasunda, Budaya – Di Ciamis aya Mie Golosor nu jadi khas Ciamis sanajan sabaabraha wilayah siga Tasikmalaya jeung…

Tradisi Ngagogo, Tradisi Dina Nyanghareupan Bulan Puasa

Jadesta.kemenparekraf.go.id Wasunda, Budaya – Tradisi Ngagogo atawa ngala lauk maké leungeun biasana dilakukeun dina momen tertentu utamana dina nyanghareupan Ramadhan.…

Emplod Sampeu Camilan Khas Sunda

Cooklad/dapur bunda Rahma Wasunda, Budaya – Camilan nu asalna tina sampeu nu diseupan tuluy ditutu nepi ka lembut jeung dicampur…

Ritual Dzikir Di Gunung Padang #2

ImagineGolf | Credit: Getty Images/iStockphoto Wasunda, Budaya – Puncak acara Dizkir nyaéta nalika ngabagikeun hasil bumi dina dongdang jeung cai kahurpian ka masyarakat…

Ritual Dzikir Di Gunung Padang #1

ImagineGolf | Credit: Getty Images/iStockphoto Wasunda, Budaya – tatar Sunda kasohor ku sababaraha ritual nu masih rutin digelar, di sababaraha wilayah di tatar…

Filosofi Jeung Makna Topéng Dina Kabudayaan Sunda #2

cirebonkab.go.id Wasunda, Budaya – Lima jenis topéng dina budaya Indonésia miboga gambaran sarta makna nu béda-béda. Boh Topéng Panji, Topéng Kelana,Topéng Rumyang, Tupéng…