Budaya

Menyajikan berbagai informasi tentang kebudayaan sunda.

Éksisténsi Tatabeuhan Kasenian Gondang

dispar.ciamiskab,go,id/antaranews/antara foto Wasunda, Kesenian – Salah sahiji kasenian khas tatar sunda téh nyaéta Gondang. Kasenian ieu téh geus éksis di…

Amisna Hui Cilembu Kasohor Ti Jaman Kolonial Walanda Nepi Ayeuna

Adrian syahlan/Shutterstock Wasunda, Budaya – Kakayaan alam di tatar Sunda kabuktian ku ayana kabeungharan dahareun salah sahijina nyaéta ku ayana…

Ngajaga Duduluran Ngaliwatan Tradisi Jeung Kabudayaan Sunda

Neng etta/Shutterstock Wasunda, Budaya – Sababaraha tradisi di tatar Sunda lamun dikaji leuwih jero mah kabéhanna miboga makna nu bisa…

Warna-Warni Kampung Pulo Kabupatén Garut

badan-penghubung.jabarprov.go.id Wasunda, Budaya – Kampung Pulo mangrupakeun salah sahij ikampung adat nu aya di pulai di tengah-tengah kawasan Situ Cangkuang,…

Ulin ka Désa Wisata Selasari

parigikec.pangandaankab.go.id Wasunda, Budaya – Désa Wisata Selasari jadi salah sahiji ti 5 Désa di Jawa Barat nu asup kana 50…

Sangu Konéng Dina Sababaraha Kabudayaan di Indonésia

guloasem.semarangkota.go.id Wasunda, Budaya – Di Indonésia aya sangu khas nyaéta Sangu Konéng. Ieu sangu téh so kaya nalika urang deuk…

Ngamén Maké Angklung Jadi Cara Ngamumulé Bari Néang Panghirupan

disparbdud.jabarprov.go.id Wasunda, Budaya – Réa ayeunamah pangamén nu ngagunakeun alat musik khas Sunda salah sahijina group pangamén Arkis Angklung. Group…

Tradisi Nénjrag Bumi Sangkan Orok Jadi Wanian

dppkbpmd.bantulkab.go.id Wasunda, Budaya – Masyarakat Sunda di sababaraha daérah masih ngalaksanakeun upacara adat ku sabaabraha tujuan diantarana ngucap rasa syukur…

Makna Dina Upacara Adat Meuleum Harupat

sumber foto ti instagram @granmahakamwedding Wasunda, Budaya – Tradisi Meuleum Harupat jadi salah sahiji tradisi nu aya dina upacara adat…

Daya Tarik Désa Wisata Gegesik Kulon di Cirebon

Sumber foto ti Instagram @desawisata_gegesikkulon Wasunda, Budaya – Désa Wisata Gegesik Kulon jadi salah sahiji ti 5 Désa wisata di…