Belajar Sunda

Imah Adat Julang Ngapak

jabarprov.go.id Wasunda, Budaya – Sakumaha dipikanyaho ku balaréa yén tiap daérah di Indonésia miboga imah adat khas ti daérahna séwang-séwangan.…

Kasenian Barong Sunda

Sumber Foto ti Instagram @Putra_Siliwangi Wasunda, Kesenian – Jawa Barat ogé miboga kasenian barong, kasenian barong Sunda geus aya ti…

Wayang Bambu Kota Bogor Bagéan Tina Kasenian Wayang

Sumber Foto ti jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Kasenian wayang miboga sababaraha jenis, diantarana wayang golék, wayang kulit jeung aya ogé…

Situs Museum Purbakala Cipari Kabupatén Kuningan

Sumber Foto ti Kebudayaan.kemdikbud.go.id Wasunda, Sejarah – Situs Cipari dikenal ku ngaran Taman Purbakala sabab mangrupakeun bentuk pengembangan jeung pamanfaatan…

Batu Pipisan Jeung Gandhik Alat Pikeun Nyieun Ubar

Sumber Foto ti kebudayaan.kemdikbud.go.id Wasunda, Sejarah – Panalungtikan di Kecamatan Wanaraja nu dilakukeun Tim Balai Arkéologi bandung manggihan batu oipisan…

Imah Adat Panjalin

disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Budaya – Imah Adat Penjalin aya di Kampun Penjalin, Désa Panjalin, Cikalong Wétan sakitar 23km ti Majalengka. Imah…

Makna Topéng Dina Budaya #2

Sumber Foto ti cirebonkab.go.id Wasunda, Budaya – Lima jenis topéng dina budaya Indonésia miboga gambaran sarta makna nu béda-béda. Boh…

Makna Topéng Dina Budaya Indonésia #1

Sumber Foto cirebonkab.go.id Wasunda, Budaya – Salaku ragam éksprési pangkolotna diciptakeun ku peradaban manusa, topéng miboga hal nu masig. Di…

Makam Buyut Kyai Arsitem

Sumber Foto ti disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Sejarah –  Lokasi makam Buyut Kyai Arsitem lokasina aya di Désa Sumber Wétan Kcamatan Jatitujuh…

Jojorong Jajanan Nu Boga Ngaran Unik

Sumber Foto ti Instagram @nctrtour Wasunda, Budaya – Ngaran jajanan di tatar Sunda sok arunik. Kaasup sababarah kuliner ieu. Kolotong…