Belajar Sunda

Kasenian Badeng Jalan Dakwah Ngailwatan Kasenian

Antaranews.com Wasunda, Kesenian – Panyebaran Agama Islam di Indonésia ngalangkungan sababaraha cara. Aya nu ngagunakeun dakwah sacara langsung atawa ngalangkungan kasenian. Salah sahiji…

Kasenian Barong Sunda

Instagram @putra_siliwangi Wasunda, Kesenian – Jawa Barat ogé miboga kasenian barong, kasenian barong Sunda geus aya ti taun 1979 jeung ayeuna geus nepi…

Kacapian Kasenian Pikeun Mapag Tamu Kahormatan

Disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Seni kacapian mangrupakeun kasenian nu dina praktékna ngagunakeun kacapi salaku waditra utama. Aya sababaraha jenis kacapian, diantarana kacapi tembang,…

Kasenian Tembang Pajajaran

Foto ti dpmptsp.cianjurkab.go.id Wasunda, Kesenian – Di tempat kelahiranna, Cianjur sabenerna ngaran kasenian ieu téh nyaéta mamaos. Diaranan tembang Sunda Cianjuran ti nalika…

Wayang Bambu Kota Bogor Bagéan Tina Kasenian Wayang

Jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Kasenian wayang miboga sababaraha jenis, diantarana wayang golék, wayang kulit jeung aya ogé wayang bambu. Biasana nu ngabédakeun dina…

Seni Helaran Munding Ki Bowang

Instagram @Munding_ki_bowang Wasunda, Kesenian – Kasenian ieu mangrupakeun ti Dusun Banjawaru Désa Kawali. Kasenian ieu téh asalna tina babad atawa carita rakyat nu…

Aura Sakral Kasenian Ronggéng Gunung

Antara News/Antara Foto Wasunda, Kesenian – Ronggéng Gunung mangrupakeun hiji kasenian tari nu tumbuh jeung berkembang di wilayah Ciamis Selatan jeung Pangandaran, siga…

Domyak Seni Khas Purwakarta

Antaranews/antarafoto Wasunda, Kesenian – Purwakarta kaasup salah sahiji daérah di Jawa Barat nu mana didieu ogé miboga kasenian khasna, salah sahijina Domyak. Kasenian…

Kasenian Wayang Cepak Cirebon

Disparbud.jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Salah sahiji kasenian Cirebon aya nu unik dina segi  ngaranna. Kasenian ieu disebutna Capak/Papak, ieu téh salah sahiji…

Reak, Kasenian Nu Lahir Tina Opat Jenis Kasenian

Jabarprov.go.id Wasunda, Kesenian – Kesenian Réak mangrupakeun adumanis tina opat kasenian diantarana réog, angklung, kendang penca jeung topéng. Dumasar kana katerangan sajarah, ieu…