Brigjen Pol Prasetijo Dipariksa Bareskrim Polri di Rumah Sakit Polri Said Soekanto – Wasunda

Sumber Foto : Antaranews.com

Kadiv Humas Polri Irjen Pol. Raden Prabowo Argo yuwono nguningakeun yén Tim Khusus Bareskrim tos mastikeu yén Brigjen Pol.Prasetijo Utomo kanggé naliti serat jalan nu dipasihkeun ka buronan Djoko Tjandra.

“Brigjen PU atos diparios ku Polri,” Sanggem Irjen Pol. Argo di Lapangan Tembak Senayan, Jakarta dina ANTARA News.

Prasetijo diparios di RS Polri Said Soekanto, Salasa (21/7/2020), anjeuna aya dina pangawasan dokter.

Teu mung saukur Prasetijo, Tim Khusus oge marios para staf Korwas PPNS Bareskrim salaku nu janten saksi.

Pamariosan éta, sanggemna dina ANTARA NEWS yén ngungkapkeun kronologi penerbitas serat jalan.

“Polri milarian informasi supados terang kronologi kaluarna serat jalan,” Sanggemna.

Perkawis serat séhat bebas COVID 19 nu dicepeng ku Djoko Tjandra, Tim Khusus marios ogé dokter sareng staf dokter RS Polri Said Soekanto.

Satebih ieu mah pemberkasan perkawis pelanggaran disiplin Brigjen Pol. Prasetijo tos rengsé dilaksanakeun ku Divisi Propam Polri, teras dipasihkeun ka Biro Pengwasan sareng Pembinaan Profesi (Wapro) kanggé dievaluasi.

“Kin saatos di evaluasi, berkas éta bakal disidangkeun. Teras engké ti wapro bakal ngarencanakeun waktos sidangna,” Sanggemna.

Dikutip tina ANTARA News perkawis kasus dugaan pidana nu ngalibatkeun Prasetijo, anjeuna nguningakeun yén perkara ieu the kalebet kana tahap penyidikan.

Mantan Kabid Humas Polda Metro Jaya ieu nambihken yén penyidik bakal nerapkeun Pasal 263 KUHP, 426 KUHP, dan/atau 221 KUHP tina kasus pidana Prasetijo.

“Saatos ka naék ka penyidikan, tim bakal nindaklanjut penyelidikan kasus ieu kucara milarian palakuna,” Sanggem Jenderal bintan dua ieu.

Tim Khusus Bareskrim bakal marios Pupuhu Tata Usaha sareng Urusan Dalam (kataud) Bareskrim Polri kanggé naliti serat jalan nu dikaluarkeun ku Brigjen Pol. Prasetijo Utomo ka buronan Djo Tjandra.

Tim khusus ogé atos marios Prasetijo Utomo, Jenderal bintang hiji nu diparios di RS Polri Said Soekanto. Staf Korwas PPNS Bareskrim Polri nu janten saksi ngungkapkeun kronologi penerbitan serat jalan gé ngiring diparios. Perkawis serta COVI-19 nu cepeng ku Djoko Tjandra, Tim khusus marios dokter sareng staf dokter RS Polri Said Soekanto. Serat sehat bebas COVID-19 ieu ngalibatkeun Prsetijo. Pemberkasan perkawis pelanggaran disiplin Brigjen Pol. Prasetijo tos beres dilaksanakeun ku Divisi Propam Polri, saatos kitu diserahkeun ka Biro Pangawasan sareng Pembinaan Profesi (Wapro) kanggé di évaluasi. Rebo, (22/7/2020).

Editor : Muhamad Hasanudin