Batik Bandung Kontémporér Ala Hasan Batik – Wasunda

Ngadeg di taun 1978, Hasan Batik mangrupakeun séntra batik nu aya di kawasan Cigadung. Awalna Alm. Drs. Hasanudin M.Sn ngadirikeun Hasan Batik Bandung jadi tempat pelatihan batik khususna kanggo ibu-ibu réktorat sareng ékspatriat. Alm. Baoak Hasan mémang gaduh background janten dosén FSRD ITB nu ogé gaduh kamampuan dina ngabatik. Kadieukeunna, akhirna Hasan Batik Bandung berkembang janten home industry nu ngaproduksi macem-macem jenis batik.

Produk batik nu dihasilkeun harita téh nyaéta home décor mangrupa taplak méja, alas gelas, sarung bantal sareng noren (hordéng panto khas Jepang). Ampis sadaya produk éta awalna ditujukeun kanggo pasar ékpatriat, khususna Jepang. Mung nalika lebet taun 2000, Hasan Batik ngarubah pasar dagangna kanggo masyarakat lokal. Jenis produk batik nu dihasilkeunna gé langkung seueur produk fashion.

Nawisan rupi-rupi produk fashion batik cap nu temana “Batik Bandung Kontémporér”, Hasan Batik madukeun motif batik tradisional sareng modern ti sisi warnana. Ciri khas Hasan Batik ogé toasa ditinggal ti motif batik tambal, titik, sareng garis. Motif-motif éta émang tis dikembangkeun Alm. Bapak Hasan nalika ngawitan ngadegkeun Hasan Batik. Kaunikan motifna tiasa ngabawa Hasan Batik dugi ka mancanegara sapertos Malaysia, Filipina, sareng Thailand.

Salian tiasa ngagaleuh produk batik, aya genep jenis workshop nu tiasa diiringan pami dongkap ka Hasan Batik Bandung. Tilu jenis workshop ieu diantawisna nyaéta:

Pakét 1 (langkung ti 10 Jalmi):

-Tour leader

-Tour prosés batik

Hargina nyaéta Rp 15.000/pax

Pakét 2 (langkung ti 10 jalmi):

-Tour leader

-Tour prosés batik

-Ngamaleman di luhur kertas ukuran A4

-Ngawarnaan cat poster

Hargina nyaéta Rp 25.000/pax

Paket 3 (langkung ti 10 jalmi):

-Tour leader

-Tour prosés batik

-Ngabatik Hasan dinu kaén 30x30cm

-Ngawarnaan 1 warna (celup)

Hargina nyaéta Rp 85.000/pax

Unggal jenis pakétna ogé tiasa diiringan ku 1 dugi ka 4 jalmi dina harga nu bénten. Jenis-jenis workshop nu ditawarkeun khusuna kanggo barudak alit. Aya rupi-rupi jenis pelatihan sapertos ngabatik gambar héwan sareng kaulinan budak. Jadwal workshop tiasa diiringan ti dinten Sénen dugi ka Sabtu tabuh 10:00 dugi ka 17:00 di Jl. Cigadung Raya Timur Cigadung nomer 136, Bandung.

Sumber: Disbudpar Kota Bandung