Aya Masalah Dina Pilkada 2020, Ieu Saur Bawaslu Jabar – Wasunda

Sumber foto: ayobandung.com

Pamaréntah, DPR sareng KPU satuju ngayakeun pamilihan régional dina tanggal 9 Désémber 2020. Ieu kacindekan dina rapat damel Komisi Komisi II sareng Menteri Dalam Negeri, KPU Indonésia, Badan Pengawas Pilihan Raya Indonesia, sareng DKPP Indonésia.

Palaksanaan pamilihan lokal anu bareng dina tanggal 9 Désémber 2020 parantos diatur dina Perppu No.2 taun 2020 salaku panundaan pamilihan kusabab Covid-19. Rapat dinten ieu negeskeun kaputusan-kaputusan anu dicandak ku pamaréntah sareng Parlemén saméméhna.

Salaku tambahan, pamilihan lokal anu sakaligus parantos nampi saran, usulan sareng dukungan ti Tugas Force pikeun Percepatan Covid-19 Penanganan ngaliwatan hurup B-196 / KA GUGUS / PD.01.02 / 05/2020 dina 27 Mei 2020.

Dina nyiapkeun pilkada ieu, Badan Pengawasan Pilihan Raya Jawa Barat mendakan warga anu ngadukung kategori Calon Pamilihan Daerah Jawa Barat anu henteu nyumponan syarat di 4 kabupaten. Salah sahijina nyaéta warga anu parantos maot masih dicatet janten pendukung.

Jumlah éta henteu leutik, jumlahna 7.026 urang anu maot aya dina daptar salaku pendukung paslon anu independen. Bawaslu teras ngarobihkeun yén éta teu nyumponan kana syarat (TMS).

“Kami mendakan 90,882 pendukung pasangan individu atanapi independen dina Pilkada serentak 2020 anu henteu nyayogikeun sarat atanapi TMS. Tina ieu, 7.026 pendukung kapanggih atos tiwas,” saur koordinator Divisi Pengawasan Bawaslu Jawa Barat Zaki Hilmi di sekretariat Jawa Barat Bawaslu.

Data kasebut dicandak ngaliwatan prosés verifikasi di 4 kacamatan nyaéta Kabupaten Tasikmalaya, Kabupaten Karawang, Kabupaten Indramayu sareng Kabupaten Cianjur tanggal 24 Juni dugi 12 Juli 2020. Rébuan data tiwas parantos sumebar di Kabupaten Indramayu (1,463), Kabupaten Tasikmalaya (193). Kabupaten Karawang (4,895), sareng Kabupaten Cianjur saloba (475).

Salian warga anu tiwas, Bawaslu Jabar ogé mendakan 6 kategori TMS anu sanés. Nyaéta pendukung anu ti TNI / Polri / ASN sareng unsur anu sami, warga anu ngaku henteu ngadukung, rojongan internal ganda, data fiksi, panyokong anu teu tiasa katalitikan dugi ka wates anu ditangtukeun sareng teu tiasa dikonfirmasi.

Calon independen tina opat daérah nyaéta Toto Sucartono-Deis Handika pikeun Kabupaten Indramayu, Cep Zamzam Dzulfikar-Padil Karsoma pikeun Kabupaten Tasikmalaya, Endang-Asep Agustian pikeun Kabupaten Karawang, sareng Muhammad Toha-Ade Sobari pikeun Kabupaten Cianjur, saptu (18/7/2020)

Editor : Muhamad Hasanudin