Singgih Riyadh Firdaus

Viral!! Kadahareun Sunda “ Klepon “ Dianggap Teu Islami

Ilustrasi Klepon. foto/istockphoto Klepon atawa kelepon nyaéta kadaharan tradisional di Indonesia nu kaasup kana jajanan pasar. Ieu kadaharan dijieun tina tipung ketan bentukna kawas bal leutik jeung…

Misi “Man Rambo” Rélawan Kamanusaan Aksi Kampanyeu Ku Sorangan

Man Rambo (47) Aktivis kamanusaan asal Surabaya, Jawa Timur nepi di Banjaran, Kab. Bandung (14/07/20) dina misi Kamanusaan. Foto/Agung Apryan…

Amisna Awug lir Amisna Mojang Bandung

Awug, kadaharan khas Bandung miboga rasa amis asin tapi nagih. Potrét/Pinterest Tanah Sunda beunghar ku sagalana. Timimiti wisata, budaya, kaom…

VIRAL !! Kakandungan Salila Sajam Sarta Ngababarkeun Orok Lalaki

Heni Nuraeni (28), warga Tasikmalaya nu kakandungan salila sajam tuluy ngalahirkeun orok lalaki (foto/ Ikbal Maulana) Heni Nuraéni (28) warga…

Tina Maen Bal Kana Pulitik PDIP Jabar Ngusulkeun Yena-Atep Pikeun Maju di Pilbup Kabupatèn Bandung

(Foto: Istimewa) Partai Demokrasi Indonesia Perjuang (PDIP) Jawa Barat, ngusulkeun ka DPP PDIP pikeun ngarékoméndasikeun Yena Iskandar Ma’soem sangkan maju…

Sasalad Covid-19 jeung UKT

Nadiem Makarim, Menteri Pendidikan dan Kebudayaan. Foto/Kemendikbud Ayana sasalad Covid-19 ngabalukarkeun loba mahasiswa diajar online nepi poé ayeuna. Loba mahasiswa…

Savespa Sabaraya

Sumber Potrét: Facebook (Boedakbageur Dua Opat) Lamun urang anyaran boga Vespa, boh Vespa kiwari (matik) boh Vespa bihari (klasik), ulah…

Pileuleuyan “Hujan Bulan Juni” Wilujeng Kantun Sapardi Djoko Damono

Sapardi Djoko Damono (80) wafat di Rumah Sakit Eka Hospitas BSD, Tanggerang (19/07/2020) /foto (Gramedia) Sastrawan kahot Sapardi Djoko Damono…

Cagar Budaya “Leuweung Sancang” Nu Kudu Dipupusti

“Garut kota Intan”. Kota nu beunghar ku kaayaan alamna. Unggal nyebutkeun Kota Garut, pasti anu biasa dipikawanoh téh Cipanas atawa…

Kampung Adat Ciptagelar, Budaya Aman ku Ngigelan Jaman.

Masarakat Kampung Adat Ciptagelar. Potrét/Elva Yulia S. Kampung adat hususna di Jawa Barat biasana idéntik jeung kampung adat Baduy, Banten.…