Anggaran Pamekaran Daerah Otonomi Baru Sukabumi Raib, Paoji : Harusnya Tak Ada Direfocusing – Wasunda

Foto : pikiran-rakyat.com

Sukabumi – Teu aya na alokasi anggaran kanggé kabutuhan usulan pamekaran Daerah Otonomi Baru (DOB), di Kabupaten Sukabumi di taroskeun ku papada anggota Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Kabupaten Sukabumi, Jawa Barat.

Dumasar pikiran-rakyat.com (3/8/2020) Alokasi éta diperuntukan kanggé kagiatan sosialisasi dibentukna Daerah Otonomi Baru (DOB) di Kabupaten Sukabumi, Jawa Barat. Sapertos halna nu bakal dilakukeun ku Kabupaten Garut Selatan sareng Kabupaten Bogor. 

Alokasi nu sateucana tos dianggarkeun nyaéta saageung Rp500 juta, dikabarkeun ical sareng mung nyesakeun anggaran kisaran welaan jutaan rupiah. Saurna anggaran dialokasikeun kanggé kabutuhan usulan pamekaran Kabupaten Sukabumi nu janten dua daerah otonom anyar nyaéta kalah direfocusing kanggé pananggulangan Covid- 19.

Kabingungan papada anggota dewan teras kaluar. Aranjeuna naroskeun keseriusan Pamarentah Daerah (Pemda) Kabupaten Sukabumi. Komo deui kabutuhan ditilai mendesak pisan ku ayana pelayangan serta di Gubernur Jawa Barat, Ridwan Kamil supados ngirimkeun deui usulan pamekaran.

“ Dana nu dialokasikeun Rp500 Juta, ujug-ujug pas dipariksa anggarana mung nyésa Rp14 Juta gara-gara refocusing,” Sanggem Ketua Komisi Dewan Perwakilan Daerah (DPRD) Kabupaten Sukabumi, Paoji Nurjaman.

Paoji Nurjaman nguningakeun dina pikiran-rakyat.com  yén anggrana nu rencana na bakal digunakeunsalah sahijina janten dana lobby usulan pamekaran wilayah. Namung, lantaran dana ieu tos dianggé kanggé kapentingan pananggulangan Covid- 19, kukituna Dewan Perwakilan Daerah (DPRD) bakal nganggarkeun kanggé tujuan pangalokasian nu sami.

“Kapaksa DPRD bakal ngalokasikeun deui. Kedahna dana pamekaran teu kedah direfocusing, lantaran ieu mangrupikeun bagéan tina persyaratan tina usulan pamekaran. Komo deui ususlana ngawitan dibahs di tingkat provinsi,” Sanggemna.

Anggota Dewan Perwakilan Daerah (DPRD)  provinsi Jawa barat, M Zaenudin nguningakeun yén usulan pamekaran wilayah Kabupaten Sukabumi danget ayuena tos lebet kana tahapan penyampaian nota pengantar Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil.

“Salian Kabupaten Sukabumi, masih aya dua daerah laina nu sami lebet kana nota pengantar usulan pembentukan calon daerah persiapan otonom baru, nyaéta Kabupaten Garut Selatan sareng Kabupaten Bogor Barat,” Jelas Zaenudin dina Pikiran Rakyat. Senèn, (3/8/2020).